cinnetic superprestige boat
Nieuwsflash!

Beste boothengelaars en sympathisanten,

De Cinnetic Superprestige Boat is een overkoepelende regelmatigheidscriterium waarbij de belangrijkste internationale boothengelwedstrijden van de lage landen meetellen in een algemeen klassement voor het jaar 2022 onder controle van VVBZ (Vlaams Verbond Boothengelen op Zee).
De hoofdsponsors zijn Cinnetic, Hydrafish en Brasserie Les Vedettes.
Er zijn 10 individuele naturaprijzen en 3 (lees 15)naturaprijzen voor de eerste 3 teams voorzien voor een waarde van +/- 4000€ aan Cinnetic topmateriaal. En natuurlijk voor iedere winnaar een origineel trofee gesponsord door Hydrafish Hengelsportzaak. De prijsuitreiking zal doorgaan te Blankenberge op 17 december 2022 om 14h in Brasserie Les Vedettes met bijhorende sfeer en ambiance.
De laureaten mogen zich beslist de beste boothengelaars van de lage landen noemen.
Het doel is langs een vriendschappelijke teamcompetitie het stagnerende boothengelgebeuren te promoten en terug te laten groeien en de boothengelaars terug in het beste daglicht te plaatsen.
De wedstrijdverslagen en klassementen zullen kenbaar gemaakt worden langs deze weg, website VVBZ en de belangrijkste hengelsportbladen.

De wedstrijden die meetellen zijn:

Zaterdag 2 april Les Vedettes te Blankenberge
Zaterdag 21 mei Robbyfishfestival te Blankenberge
Zaterdag 9 juli Gulle Sole Festival te Blankenberge
Zaterdag 29 augustus Tongenfestival te Blankenberge
Zaterdag 8 oktober Newport Fishing Cup te Nieuwpoort
Zaterdag 22 oktober Noordzeetrofee te Blankenberge
Zaterdag 5 november North Sea Festival te Blankenberge
Zaterdag 19 november EZV Trofee te Blankenberge

De reglementen zijn kort en bondig.

• Per 4 geviste wedstrijden valt er 1 resultaat weg.
Vb. 3 geviste wedstrijden, 3 uitslagen tellen. 4 wedstrijden gevist , tellen de 3 beste uitslagen. Vanaf 8 geviste wedstrijden tellen dus de 6 beste resultaten.
• Elke visser die aan de wedstrijden heeft deelgenomen zal opgenomen worden in de algemene ranking, de wedstrijden die hij/zij niet mee vist zal hij/zij altijd aantal deelnemers +20 punten toegekend krijgen.
• Bij gelijk aantal punten gaan we eerst kijken naar de beste dagranking, daarna de 2de beste, enz. Indien alle dagrankingen hetzelfde zijn, kijken we naar het totaal gevangen gewicht. Ook bij de teams zijn eerst de dagrankings van belang, daarna het totaal gewicht van 5 vissers over alle geviste wedstrijden.
• Bij het klassement voor de teams is het belangrijk dat je steeds inschrijft met een zelfde naam. Welke vissers deelnemen heeft geen belang. De teams die niet deelnemen aan een wedstrijd krijgen steeds het aantal teams + 10 punten toegekend.
• Individuele prijzen moeten persoonlijk worden afgehaald. Voor de teams minimaal 1 vertegenwoordiger van het team.
• De clubs zijn verantwoordelijk voor de correcte daguitslagen, zowel individueel als in team. Onder controle van VVBZ en een jury in geval van betwistingen.

We zijn er zeker van dat dit initiatief een hoogtepunt zal zijn in onze sport.

Theo Verkennis