V.V.B.Z. vzw sinds 1986

Het Vlaams Verbond Boothengelen op Zee stelt zich tot doel de bootvisserij voor onze kust te propageren en zijn leden de kans te geven deze discipline, maximaal en in optimale omstandigheden te kunnen beoefenen.

Onze vereniging is aangesloten bij Sportvisserij Vlaanderen.  De enige landelijke hengelsportfederatie, erkend en gesubsidieerd door SPORT VLAANDEREN (sinds 1980 – voorheen BLOSO).

Via Sportvisserij Vlaanderen vzw zijn er aanlegplaatsen in de havens van Blankenberge en Nieuwpoort.

Het V.V.B.Z. beschikt in drie Vlaamse jachthavens (Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge) over een vloot kleinere boten van plusminus 10 meter lengte. De schippers-eigenaars zijn lid van het V.V.B.Z. en stellen dusdanig hun boot ter beschikking aan de leden van het verbond. Op die manier worden er vistrips georganiseerd voor de training-beoefening van de bootvisserij, maar is de vloot ook beschikbaar voor clubevenementen, kampioenschappen, nationale kampioenschappen, selecties voor de nationale ploeg, internationale wedstrijden en uiteraard ook voor trainingsprogramma’s.  

Er zijn momenteel 33 clubs aangesloten bij het V.V.B.Z. met een totaal van 1.300 leden.

Via het lidgeld dat u betaald bij één van de sportclubs die deel uitmaken van het V.V.B.Z. bent u verzekerd voor persoonlijke ongevallen en ongevallen met derden.

Dit bedrag is altijd inbegrepen in uw clubgeld. Niet alle aangesloten clubs hanteren eenzelfde tarief maar de verschillen zijn miniem. Dus gewoon aansluiten bij de club die u het meest aanspreekt, wat meestal gebeurt via vrienden sportvissers of je hengelsportwinkelier. Kijk hier voor de lijst van aangesloten clubs.

Voor meer info aarzel niet om ons te contacteren.

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen!